Susulan kes perbicaraan aktres Indonesia, Fairuz A. Rafiq  yang sebelum ini pernah gempar dengan perbicaraan kes kemaluannya berbau ikan masin seperti yang pernah dikatakan oleh bekas suaminya , Galih Ginanjar  tahun lalu. 

Kali ini, prosiding perbicaraan kes tersebut ternyata memberi tekanan buat pelakon itu sehingga beliau hilang selera makan.  

Fairuz A Rafiq dan bekas suaminya, Galih Galinjar

Faham dengan penderitaan yang ditanggung isterinya itu, suami kepada Fairuz A Rafiq iaitu Sonny Septian merancang untuk membawa pelakon itu bercuti sekaligus meraikan hari ulangtahun Fairuz di Bali sebaik sahaja perbicaraan kes itu tamat.

Sumber : Google

” In shaa Allah, kami merancang untuk ke Bali supaya dia dapat menenangkan fikrian sebaik selesai perbicaraan. Dan, kami memilih Bali kerana terlalu banyak momen indah kami di sana” Katanya.

Selain itu, bagi Sonny apa yang membuatkan isterinya itu terus kuat adalah dengan sering mengingatkan beliau agar sentiasa dekat dengan Tuhan dan tidak meninggalkan solat.

Sebagai seorang suami juga, Sonny akan menenangkan isterinya itu dan tidak pernah meninggalkan beliau sendirian. 

” Saya tidak boleh lama-lama dan tinggalkan dia sendirian. Setiap hari saya akan terburu-buru balik dan berjumpa dengannya.