Baru sahaja mendirikan rumahtangga pada 28 Disember tahun lalu, pengacara Malaysia Hari Ini akhirnya berkongsi berita gembira buat semua followers dan peminat beliau mengenai berita kehamilannya itu. 

Menurut Anim, pada mulanya beliau agak teragak-agak untuk berkongsi berita gembira tersebut kerana masih belum bersedia.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anim Ezati Rizki (@anim.ezati) on

“Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah! Banyak kali fikir nak upload dan kongsi ini kepada semua orang, sebab entah lah. 

“Saya takut dan tidak bersedia! Tapi saya perlu, sebab makin ramai dah tegur and tanya kenapa nampak lain, makin berisi dan sebagainya,” tulisnya.

Malah, Anim juga bersyukur kerana beliau tidak mengalami sebarang alahan yang teruk dalam tempoh usia kandungannya mencecah 10 minggu.

Awak memang baby yang baik!

Sumber : Instagram @animezati

Anim mengakui sebelum mendapat tahu beliau mengandung, berat badan beliau semakin naik dan ramai yang menegur keadaan badannya yang semakin berisi. Namun, Anim sedikit keliru kerana beliau tidak mengalami sebarang alahan terutamanya pada waktu pagi.

” Ya, memang berisi ya. Dah 10 minggu baby duk diam dalam perut I. Tidak ada alahan pada waktu pagi, tidak ada apa-apa, awak memang bayi yang baik lah! Alhamdulillah. Ada yang kata belum lagi, kalau boleh tak nak lah.

“Kepada suami tercinta saya, terima kasih kerana menjaga saya, bakal anak kita dan layan emosi yang tidak stabil dan sebagainya.

Anim bakal buat perubahan dalam hidup?

Sumber : Instagram @animezati

Anim juga memberitahu beliau bakal membuat beberapa perubahan dalam hidup beliau demi kandungannya. Apakah perubahan itu, beliau akan berkongsi kepada semua followers beliau tentang perkara tersebut bila tiba masanya nanti dan berharap semua mendoakan beliau dan keluarga. 

Ruangan komen dibanjiri ucapan tahniah rakan selebriti

Berita ini turut disambut dengan ucapan tahniah dari rakan artis seperti, Asraf Muslim, Mia Ahmad, Fizie, Dayah Bakar dan ramai lagi.

Apapun, xtra doakan semoga Anim dan Suami dikurniakan baby yang sihat dan comel!