Pelakon, Model dan juga adik kepada Syatilla Melvin, Syifa Melvin akhirnya tampil membuka mulut dan menepis segala dakwaan mengatakan dirinya adalah punca kepada kemerosotan prestasi pemain Johor Darul Ta’zim (JDT), Safawi Rasid.

Tuduhan itu TIDAK berasas!

Menurutnya, tuduhan yang dilemparkan oleh Tunku Ismail Sultan Ibrahim terhadapnya menerusi instagram stories adalah tidak berasas dan beliau menafikan sama sekali dirinya adalah punca utama Safawi tidak menampilkan prestasi membanggakan ketika berada di atas padang.

Sumber : Instagram @syifamelvin

Saya tidak pernah beri tekanan kepada dia…

Sumber : Instagram @safawirasid29

Tambahnya lagi, pemilik nama Nur Syifa Athirah Amirol Melvin ini sekali lagi menegaskan belaiu tidak pernah memberi tekanan kepada pemain yang memiliki kehebatan kaki kiri itu untuk berkahwin sehingga beliau hilang fokus dan prestasi merudum baik ketika perlawanan atau sebaliknya.

Perkara itu turut dikongsi Syifa menerusi muat naik diakaun instagram miliknya beberapa jam lepas.

 
 
 
View this post on Instagram

I didnt open my mouth since benda ni tular.. and i taktau macam mana dorang press ni dapat cerita? Since ramai yg menghentam.. let me spill the tea ☕️ . . .ive been working my ass off cari duit sendiri tidur xckup apatah lagi rehat xcukup just for the sake of nak biayai diri dan menampung perbelanjaan diri sendiri,tak pernah sekali mintak duit “Dia” utk sara hidup… Dia pun kenal Syifa macam mana.. . . . .Part Paksa kahwin, Demi Allah tak pernah sesekali tapi Syifa yakin dan tahu kenapa dia memberi alasan sebegitu, Cuma dia sahaja tahu.. . . . .Dia tak perform atas padang tak kena mengena dengan soal personal, Sekali pun Syifa xpernah usik hal kerjaya dia malah selalu berdoa dan memberi sokongan.. Taktau pulak boleh jadi besar macam ni.. Terima Kasih kepada yg komen maki,hina atau puji.. Syifa doakan korang jgn melatah dengan apa yang korang baca,yg mengalami dan rasai hanya kami berdua.. Semoga semua dalam lindungan Allah swt💕

A post shared by #KunciCintaAbadi (@syifamelvin) on

Difahamkan kedua-dua pasangan ini tidak pernah menyembunyikan tentang hubungan mereka apabila Syifa sebelum ini pernah meluahkan tentang status hubungan beliau bersama pemain JDT itu. Malah, Safawi juga dilihat pernah memberikan sebentuk cincin pada hari kelahiran pelakon #Siscuba itu.

Netizen label Syifa ‘Gold Digger’

Akibat beberapa spekulasi mengatakan Syifa adalah punca kepada merudumnya prestasi Safawi, ramai netizen mula melabel diri beliau sebagai ‘gold digger’  kerana sering diberikan barangan berjenama. Malah, Syifa juga kelihatannya sering memuat naik perkara itu di media sosial miliknya.

 

Walaupun segelintir netizen melabel Syifa sevagai gold digger, namun ada juga peminat beliau yang masih mempertahankan pelakon ini dari terus menjadi mangsa kontroversi melibatkan kekasihnya, Safawi Rasid.