Usahawan kosmetik Nur Sajat kini mengembangkan perniagaan barang kemasnya di Johor Bahru setelah kedai pertamanya, Nur Sajat Gold di Shah Alam mendapat sambutan ramai.  Kedai itu dikatakan hampir 70% siap dan akan dibuka tidak lama lagi. 

Sajat juga mempunyai satu cawangan pusat kecantikan di Johor Bahru (JB) dan menurutnya kedai emas itu terletak di lokasi yang sama. 

“Sajat asalnya memang dah ada kedai di Johor Bahru iaitu pusat kecantikan Sajat yang dah beroperasi hampir 5 tahun. 

“Kebetulan kedai di bawah pusat kecantikan yang Sajat usahakan tu dah pindah. Jadi, Sajat rasa ‘why not?‘.  Lagipun bisnes di sana bagus dan banyak permintaan dari warga JB dan Singapura. 

“InshaAllah, kedai emas Sajat di JB akan dibuka pertengahan Februari tahun ini. Mungkin Sajat akan adakan launching pada 20 atau 25 haribulan nanti,” ujar Sajat kepada XTRA ketika ditemui pada majlis akikah dan tahlik anak bongsu jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri baru-baru ini.

Baru-baru ini kecoh apabila Sajat dan pasangannya, Coach Yin masing-masing memuat naik entri di Instagram Story  yang menunjukkan terjadinya perbalahan di antara mereka.

Baca: Coach Yin Accused Of Domestic Violence? Or Mere Marketing Strategy?

Apabila ditanya mengenai statusnya dan apa sebenarnya yang terjadi di antaranya dengan bekas kekasih itu, Sajat hanya menjawab dengan tenang. 

“Sajat sekarang memang solo.  Kebetulan saya pun nak buka kedai baru dan sebagainya jadi saya sibukkan diri dengan benda-benda macam tu. 

“Sebenarnya, hari sebelum Sajat nak balik ke Malaysia dari Amsterdam, saya terjatuh dekat apartment milik staff Dato’ Aliff sebab tangga apartment tu menjunam.  Hasilnya, memang ada luka dan lebam dekat lutut dan pergelangan tangan.

“Kembalinya saya ke Malaysia, berlaku sedikit salah faham antaran saya dan ‘si dia’..mungkin dia tertekan dan tak sengaja buat begitu.

“Pada mulanya, memang Sajat nak buat laporan polis tapi bila fikir balik, kita semua dah matang. Jadi, Sajat cakap dengan dia…kita selesaikan cara baik..industri ni kecil. Mana tahu satu hari nanti terserempak dengan dia. Dia pun baik dengan anak-anak Sajat. Dia ada baik dia, Sajat yang tak boleh.

“Bengkak-bengkak ni dia akan hilang..tapi bengkak di hati ni yang kekal abadi,” jawab Sajat sambil tertawa. 

Dalam pada itu, Sajat berkata buat tahun 2020, dia akan menumpukan perhatian sepenuhnya kepada perniagaan barang kemasnya. 

“Tahun 2020 ni Sajat memang nak fokus kepada perniagaan emas.  Sajat akan hentikan produksi untuk produk penjagaan kulit buat sementara waktu sebab ekonomi pun tak menentu, jadi tak boleh lah nak buat semua benda. 

“Baik saya fokus satu-satu..takut kalau nak buat segalanya, semua pun tak tercapai,” katanya lagi. 

Oleh: Fas

Kredit Foto: Instagram @nursajat23