Setelah setahun bergerak secara duo, kini Team Pagi Suria kembali bertiga dan pastinya pagi korang akan lebih kecoh mendengarkan keletah Issey, Fizi Ali dan Ajak!

Ajak atau nama sebenarnya Mohd Hanaffi bin Razak baru-baru ini telah diumumkan sebagai penyampai baru Suria FM di sebuah sidang media istimewa Team Pagi Suria pada Isnin, 6 Januari lalu. 

Digandingkan bersama bermula hari ini menerusi slot Team Suria Pagi, Issey, Fizi Ali dan Ajak akan mula bertugas pada jam 6.00 pagi hingga 10.00 pagi.

Menurut Pengurus Kanan Suria, Cik Roslinda Abd Majid atau lebih dikenali dengan DJ Lin, pemilihan Ajak sebagai ahli baru Team Pagi Suria adalah keputusan yang paling tepat setelah perbincangan dan persetujuan dari pihak pengurusan Suria FM.

“Kredibiliti Ajak sebagai seorang pelawak, pengacara dan juga penyampai radio berpengalaman merupakan antara kelebihan yang diharapkan boleh membantu meningkatkan lagi jumlah pendengar Suria sama ada menerusi platform radio mahupun digital,” kata DJ Lin.

Tambah DJ Lin lagi, Suria sudah merangka pelbagai aktiviti dan perancangan menarik untuk tahun 2020 ini dengan sempurnanya.

Barisan penyampai Suria tahun ini akan mengukuhkan lagi jenama Suria sebagai satu platform ‘infotainment’ yang menyajikan kepelbagaian kandungan program yang lebih segar dan dekat di hati pendengar.

Sidang media istimewa yang diadakan di Nicsmann 1940s By Lewré The Starling, pada 6 Januari lalu turut dihadiri Ketua-Ketua Pengurusan Kumpulan Radio Star Media (SMRG) iaitu Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan SMRG,Mr Andreas Vogiatzakis dan Pengerusi SMRG, Dato Dr Aminuddin Rouse. Turut hadir sama adalah pengasas NICSMANN, Dato By Lewre.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh ikuti maklumat dan perkembangan terkini berkenaan Suria di laman web Suria.my dan juga laman sosial Facebook, Instagram dan Twitter SuriaFMMalaysia.

Sumber foto: Instagram Suria Fm